Sayfalar

28 Oca 2012

Dövme Çeşitleri

Dövme ve vücut takıları günümüzde oldukça popüler olarak kullanılmaktadır. Amacına ve uygulama şekline göre dövmeler aşağıdaki şekilde sınıflandırılırlar.

dövme çeşitleri

Dövme Çeşitleri Nelerdir?


  • Profesyonel dövmeler
Kültürel çeşitlilikleri ve modern hayatı yansıtan dövme sanatçısının yaptığı uygulamalardır. Farklı renklerin ve özel aletlerin kullanıldığı, artistik şekillerin yapıldığı uzun zaman alan deneyim ve yetenek gerektiren uygulamalardır.


  • Amatör dövmeler
Mürekkep gibi çeşitli boya maddeleriyle kişilerin kendilerine ve arkadaşlarına yaptıkları artistik görünümü az uygulamalardır.


  • Kozmetik dövmeler
Kozmetik amaçlı dövme ise kaş, dudak, saç gibi bölgelere kalıcı makyaj amacıyla uygulanmaktadır.


  • Kültürel dövmeler
Belirli alt kültür grubuna mensup kişilerin yaptığı dövmeler


  • Tıbbi dövmeler
Dövmeler, vücut süslemenin yanı sıra tıbbi amaçlı olarak da uygulanır. Radyoterapi uygulanacak bölgenin belirlenmesi amacıyla yapılan uygulama tıbbi amaçlı dövmeye bir örnektir. Şeker hastalığı, sara gibi bilinç kaybının olabileceği hastaların durumlarını belirtmek, radyasyon tedavisinin yapılacağı yeri işaretlemek ya da meme ameliyatlarından sonra meme başını oluşturmak gibi tıbbi gerekçelerle yapılan dövmeler.

Dövme uygulanan yerlerin sterilite için gerekli işlemleri yaptığından ve uygulama esnasında steril çalışıldığından mutlaka emin olmak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder